România şi Ungaria deschid noul punct de trecere a frontierei, Nădlac II – Csanadpalota

Guvernul României a aprobat printr-o hotărâre deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria) pentru traficul internaţional de persoane şi mărfuri, începând cu 11 iulie 2015. foto 

Conform acestei hotărâri, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II- Csanadpalota este interzis transportul de mărfuri care trebuie supus controlului fitosanitar şi veterinar, transportul de mărfuri periculoase, precum şi tranzitul vehiculelor lente.

Pentru achizitionarea de echipamente necesare completării dotării şi operaționalizării Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria) a fost alocată suma de 280.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispozitia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015.

În programul pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România, Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor – Compania Națională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., a promovat Investiţia Autostrada Nădlac-Arad şi drumul de legătură care face parte din Reţeaua – Europeană de Transport (TEN-T), ce tranversează România, având ca obiectiv conexiunea între Autostrada (A1) şi Autostrada (M43), precum şi amenajarea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria).

În prezent, între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare este în vigoare Acordul semnat la Bucureşti, la 21 decembrie 2006, pentru aplicarea Convenţiei dintre România şi Republica Ungaria privind controlul traficului rutier şi feroviar, semnată la Bucureşti, la 27 aprilie 2004. La inaugurare sunt aşteptaţi premierii Ungariei şi României.

Sursa: Radio România Actualități

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 7 =