Uniune..." />

Un nou apel la greva pentru toata luna martie in Franta

Uniunea sindicală « Solidari cu Serviciul Public » din Franta a depus o notificare de grevă pentru perioada 1 martie – 31 martie 2019 (de la ora 00.00 până la ora 24.00).

Această notificare se referă la toți angajații : titulari, stagiari, lucrători pe bază de contract și personal auxiliar din cele trei domenii ale serviciului public și din instituțiile publice (inclusiv cele cu caracter industrial și comercial), precum și la titularii de drept, dar și personalul fără licență care lucrează în cadrul societăților cu răspundere limitată și în instituțiile de învățământ private.

Uniunea a denunțat de mai multe ori orientările generale gresite ale guvernului cu privire la drepturile angajaților și ale angajaților. Aceste orientări, în ciuda cerințelor mișcărilor sociale, nu se schimbă.

Uniunea a denunțat, de asemenea, toate orientările nefaste privind funcțiile publice și utilitățile: abandonarea posturilor din serviciul public și desfiintarea locurilor de munca – reduceri insemnand 120 000 de locuri de muncă pe termen cinci ani  – au lasat pe dinafara o parte a populatiei, adâncind astfel  inegalitatile sociale. Uniunea solicită retragerea proiectului de lege prezentat pe 13 februarie.

Aceste orientări, care sunt dăunătoare pentru întreaga populație, degradeaza pe zi ce trece condițiile de lucru ale personalului.

Vezi mai mult aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − eleven =