Repr..." />

Un concern auto vrea să construiască o fabrică în România

Reprezentanții unui renumit concern auto intenționează să construiască o fabrică în România, unde ar urma să producă 300.000 de automobile pe an. foto

În acest scop, conducerea producătorului auto a însărcinat firma de consultanţă Roland Berger să discute cu autoritățile române și să caute un teren de 40 de hectare, unde să demareze investiția, potrivit economica.net

„Roland Berger a venit, pe la începutul anului, cu o adresă la minister în care solicita ajutorul statului în alegerea unui amplasament pentru o investiţie auto, pentru un client al cărui nume nu l-au dezăvăluit. Din discuţiile cu consultantul, am înţeles că România este pe lista scurtă pentru o investiţie într-o unitate de producţie auto cu o capacitate anuală de 300.000 de maşini”, după cum a afirmat fostul secretar de stat din Ministerul Economiei, Adrian Volintiru, în prezent director la compania Upetrom 1 Mai.

Potrivit adresei depusă de cei de la Roland Berger la Ministerul Economiei, fabrica de asamblare a autovehiculelor care ar urma să se construiască în România va aproviziona mai multe pieţe potenţiale în Africa, Orientul Mijlociu şi Europa.

„Investiţia vizează activităţile de ştanţare, vopsire, asamblare a caroseriei şi a autovehiculului(şi o parte din piese, dacă va fi necesar) implicând un număr estimat de peste 3.000 de angajaţi direct pentru o capacitate de producţie de aproximativ 300.000 autovehicule pe an. Investiţia ar putea de asemenea implica realizare unei linii de producţie de motoare pentru o capacitate de 300.000 de motoare pe an”, se arată în adresa consultanților de la Roland Berger, citată de economica.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 17 =