UE va permite de la 1 august importul de fructe şi legume din R. Moldova

Importul de fructe şi legume moldoveneşti în Uniunea Europeană va fi permis de la 1 august, cu două luni mai devreme decât se preconiza iniţial, a declarat ex-premierul  Republicii Moldova, Vlad Filat, citat de Adevarul Moldova. foto

„Uniunea Europeană, va dubla cota la importul de fructe şi legume moldoveneşti. Astfel Moldova va putea exporta 80.000 de tone de mere, dublu faţă de cantitatea prevăzută iniţial. La fel se va majora de două ori şi cantitatea de prune ce va putea fi exportată în UE”, a anunţat în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei, Vlad Filat liderul PLDM. 

Potrivit ex-premierului Uniunea Europeană ar putea permite exportul de fructe şi legume moldoveneşti de la 1 august, cu două luni mai devreme decât se preconiza. Luni şi comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorului, Tonio Borg, a anunţat în cadrul întrevederi cu premierul Iurie Leancă că Uniunea Europeană va majora de două ori cota la importul de fructe şi legume moldoveneşti. Vineri, 18 iulie, cele două autorităţi sanitare din Rusia, Rosselhoznadzor şi Rospotrebnadzor, au decis să introducă noi interdicţii la importul produselor moldoveneşti. În lista neagră au nimerit merele, perele, prunele, piersicii, nectarinele, caisele, cireşele, vişinele şi porumbele, dar şi conservele din fructe şi legume. Acestea sunt interzise până şi în bagajele celor care vin din Moldova în Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 14 =