Liderii Uniunii Europene nu..." />

UE nu a reușit să convingă Ucraina

Liderii Uniunii Europene nu au reuşit, joi seară, să îl convingă pe preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, să semneze un acord de asociere cu UE, informează agenţia de presă RBK. foto

„Din nefericire, se pare că argumentele în favoarea semnării nu au ajuns la preşedinte”, a declarat preşedintele lituanian, Dalia Gribauskaite, precizând că până în prezent, poziţiile nu s-au schimbat. Potrivit RBK, surse diplomatice de la Bruxelles susţin că sunt puţine şanse ca acordul să fie semnat vineri. 

Dalia Gribauskaite a explicat că, în discuţiile cu liderii statelor UE, Viktor Ianukovici nu vorbeşte despre semnarea acordului de asociere, ci despre problemele economice pe care le are Ucraina. Joi seară, după sosirea sa la Vilnius, Ianukovici s-a întâlnit timp de mai bine de o oră cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi al Comisiei, Jose Manuel Barroso. Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, la rândul său, că are slabe speranţe că acordul de asociere va fi semnat, însă uşile UE rămân deschise.

Guvernul ucrainean a decis suspendarea asocierii la UE pentru a restabili relaţiile comerciale cu Rusia şi statele din Uniunea Vamală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =