UE nu a lăsat Germania să introducă taxă pe autostradă pentru străini

Germania a amânat introducerea unei controversate taxe pe autostradă după ce Uniunea Europeana a anunțat că va cere în justiție anularea acesteia. foto

Comisia Europeană susține că noua taxă discriminează șoferii străini, avertizând Germaniei că se poate ajunge și la tribunal, potrivit ziare.com.

Germania intenționa ca, din 2016, să introducă noul sistem ce presupunea o taxă anuală de până la 130 de euro pentru folosirea rețelei de autostrăzi. Șoferii germani ar urma să își recupereze o parte din bani printr-o reducere de 74 de euro la taxa pe vehicul.

Noua schemă, numita „Pkw-Maut”, presupune ca șoferii străini din țările membre UE nu pot beneficia de această reducere, motiv pentru care Comisia susține că sunt discriminați.

Guvernul german consideră că prin această schemă va obține aproximativ 500 de milioane de euro anual pentru a cheltui pe infrastructura rutieră.

Comisia insistă pentru taxe „proporționale, bazate pe distanță”, așa cum a reușit să obțină în cazuri similare în Austria și Slovenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − one =