Comisia Europeană..." />

UE impozitează alcoolul importat din America

Comisia Europeană a propus introducerea unei taxe pe importurile de bioetanol, originar din Statele Unite ale Americii. Toți producătorii americani, care exportă alcool etilic în UE vor fi impozitați. Decizia a fost luată după o anchetă care a durat 14 luni și care atestă că producătorii americani de bioetanol au beneficiat de subvenții pentru a putea vinde la prețuri scăzute pe piața europeană. foto

Executivul UE a propus o taxă antidumping definitivă, de 9,5%, asupra tuturor importurilor de bioetanol provenind din SUA, ceea ce se traduce printr-o taxă fixă de 62,30 euro pe tona netă de bioetanol prezent în combustibili.

Uniunea Europeană importă anual peste un milion de litri de bioetanol din Statele Unite ale Americii, cel mai mare producător din lume din acest domeniu.

Bioetanolul, spre deosebire de biomotorină, poate fi amestecat cu benzinele obişnuite până în procent de 5%, fără a interveni cu modificări la motoare. În SUA, bioetanolul se fabrică din porumb, iar în Brazilia din trestie de zahăr. Bioetanolul poate fi utilizat însă şi indirect ca materie primă la fabricarea etilenterţiarbutileterului (ETBE) care poate fi amestecat cu benzină până la 15%. Pe lângă secetă, folosirea alcoolului etilic pentru motoare a determinat creșterea halucinantă a prețurilor la cereale pe plan mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 1 =