UE critică dur Rusia pentru că exercită presiuni asupra Ucrainei

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, au criticat dur Rusia pentru că exercită presiuni asupra Ucrainei pentru a o determina să renunţe la acordul de asociere cu Uniunea Europeană. foto

Cei doi înalţi oficiali europeni au subliniat, într-o declaraţie comună, că acordul UE-Ucraina rămâne pe masa discuţiilor. Ucraina ar fi trebuit să iniţieze, în cadrul unei reuniuni organizate la sfârşitul acestei săptămâni, un acord de cooperare cu UE. Cu toate acestea, săptămâna trecută Kievul a schimbat brusc direcţia şi a declarat că iniţiază demersuri pentru strângerea relaţiilor cu Moscova. 

Acum, oficialii UE susţin că dezaprobă presiunile pe care Rusia le face asupra Ucrainei. Potrivit informaţiilor, Moscova a ameninţat că ar putea opri livrarea de gaze naturale către Ucraina şi că ar putea impune restricţii severe asupra schimburilor comerciale dintre Rusia şi Ucraina. Liderii europeni insistă, însă, că relaţiile strânse dintre Kiev şi Bruxelles nu se realizează cu preţul răcirii relaţiilor Ucrainei cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 4 =