UE a înghețat fonduri europene de 900 mil. euro alocate Poloniei pentru drumuri

Uniunea Europeană a înghețat circa 900 milioane euro în fonduri europene alocate Poloniei pentru construire de drumuri, din cauza unor suspiciuni de fraudă comisă de contractori, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, potrivit Reuters. foto

Viceministrul pentru Dezvoltare regionale din Polonia, Adam Zdzieblo, a declarat că decizia este „complet de neînțeles” și se bazează pe presupuneri îndoielnice.

Oficiali polonezi au declarat că fac tot ce le sta în putință pentru a descoperi frauda suspectată. Comisia a declarat că a acționat după ce Polonia a lansat o anchetă referitoare la acuzații potrivit cărora există un cartel ce ține prețurile fixe, format de companiile ce licitează pentru contracte de construcție de drumuri. 

Au fost acuzate 11 persoane, între aceștia aflându-se șefi de firme de construcție și un fost director al agenției de stat pentru drumuri.

Purtătorul de cuvânt al procuraturii din Varșovia a declarat că 10 șefi de companii, polonezi și străini, riscă până la 3 ani de închisoare, pentru că ar fi convenit să își împartă între ei trei contracte de construcție de drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + 13 =