UE a identificat peste 150 de noi restricţii impuse comerţului comunitar doar în ultimul an

Eforturile globale de luptă pentru o protecție comerciala trebuie să fie consolidate pentru a ajuta redresarea economică fragilă din  întreaga lume. Într-un raport publicat astăzi, Comisia Europeană a identificat aproximativ 150 de noi restricții comerciale introduse pe parcursul anului trecut, în timp ce doar 18 măsurile existente au fost anulate. Un total de aproape 700 de noi măsuri au fost identificate din octombrie 2008, când Comisia Europeană a început monitorizarea tendințelor protecționiste la nivel mondial.

Deși trendul este mai lent decât a fost în 2011 și 2012 și, în ciuda semnelor de redresare a economiei mondiale, a existat o creștere îngrijorătoare în adoptarea unor măsuri comerciale perturbatoare.


„Toți dintre noi trebuie să rămânem la angajamentul de lupta împotriva protecționismului. Este îngrijorător să vezi atât de multe măsuri restrictive încă în curs de adoptare și practic nici unul abolit”, a declarat Comisarul UE pentru comerț Karel De Gucht. „G20 a convenit cu mult timp în urmă sa evite tendințele protecționiste pentru că știm cu toții ca acestea doar intarzie redresarea globală pe termen lung.”
Protecționismul comercial este un punct important pe ordinea de zi a summit-ului G20 ce are loc la Sankt Petersburg pe 5 și 6 septembrie 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 8 =