UE a dat undă verde pentru liberalizarea regimului de vize cu Ucraina

Comitetul pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European a votat pentru introducerea Ucrainei în lista de state, cu care Uniunea Europeană are regim liberalizat de vize. Votul a fost dat pe 26 septembrie, la reuniunea comitetului, anunță presa ucraineană. foto

Pentru acordarea regimului liberalizat de vize au votat 34 de membri ai comitetului, 4 au fost împotrivă, existând și o abținere.

Pentru introducerea regimului liberalizat de vize este necesar ca această decizie a LIBE să fie susținută de către plenul Parlamentului European și Consiliul European.

În cazul aprobării deciziei, cetățenii ucraineni vor putea călători în statele membre ale UE cu pașaportul biometric cu drept de ședere de 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile. Regimul fără vize, de asemenea, nu permite vizitatorilor să lucreze în UE.

În luna februarie, Rada Supremă de la Kiev a adoptat pachetul de legi necesar pentru liberalizarea regimului de vize cu UE. Măsurile vizează consolidarea luptei împotriva corupției, a migrației ilegale și a discriminării.

Pe 5 septembrie 2016, Comitetul LIBE a votat pentru abolirea regimului de vize cu Georgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − seven =