..." />

Ucrainenii laudă cooperarea cu Bulgaria în domeniul transportului

Căile ferate, aviația și transportul rutier fac față fluxului de mărfuri și pasageri din Ucraina în Bulgaria, precum și în direcția opusă. Aceasta este una din concluziile reuniunii de la Kiev privind cooperarea dintre Ucraina și Bulgaria în domeniul transportului. foto

Ministrul adjunct al Transporturilor din Bulgaria, Kamen Kichev le-a mulțumit colegilor din ministerul ucrainean de resort pentru oferirea autorizațiilor suplimentare de transport și a subliniat că guvernul de la Sofia va revizui cota de permise eliberate pentru transportatorii ucraineni. Oficialul bulgar a subliniat că Bulgaria ar putea deveni pentru Ucraina poarta de acces în Europa Centrală şi de Vest, inclusiv prin utilizarea transportului feroviar, maritim şi fluvial. 

În prezent, călătoria din Ucraina în Bulgaria se poate face cu trenul, cu transportul rutier și pe cale aeriană. Pentru a ajunge până la Sofia zilnic este disponibil trenul Moscova-Sofia, care dispune și de un vagon al companiei ferate din Ucraina pe direcția Kiev-Sofia. La capitolul zborurilor, în perioada estivală cursele Kiev-Sofia se efectuează de 7 ori pe săptămână. Ministrul adjunct al Transportului din Bulgaria a mai menționat că guvernul său lucrează pentru îmbunătățirea serviciilor de transportare a turiștilor.

Omologul său ucrainean, Vladimir Kornienko, a declarat că, în prezent, Ucraina lucrează asupra dezvoltării infrastructurii și îmbunătățirii serviciilor de transport. „Noi revizuim în mod constant cota de autorizații pentru transportatorii bulgari și ucraineni. Astfel, la începutul lunii iulie Ucraina a oferit 300 de permise suplimentare pentru accesul din/în țări terțe și alte 300 pentru realizarea transportului neregulat de pasageri pe teritoriul Urainei de către transportatorii bulgari”, a subliniat Kornienko.

Potrivit informațiilor oficiale, transportatorii ucraineni și bulgari mai primesc suplimentar la cota de bază de autorizații câte 300 de permise pentru transportul universal și combinat de mărfuri, câte 700 pentru țări terțe și câte 900 pentru transportul de pasageri.

În luna august, la Varna (Bulgaria) este preconizată o nouă întâlnire a comisiei mixte ucraineano-bulgare privind transportul rutier, în cadrul căreia vor mai fi reexaminate necesitățile transportatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =