Ucraina vrea să participe la negocierile referitoare la conducta „South Stream”

În timpul summitului Ucraina – Uniunea Europeană, desfăşurat pe 25 februarie la Bruxelles, Kievul a cerut ca părţii ucrainene să i se acorde dreptul de a participa la toate negocierile intraeuropene privind construcţia conductei de gaz „South Stream”, scrie ziarul „Kommersant-Ucraina„. foto

Potrivit sursei, partea ucraineană critică rolul partenerilor europeni în problema cooperării în domeniul gazelor. „Ministrul ucrainean al energiei, Eduard Staviţki, a declarat la summitul de la Bruxelles că delegaţia Ucrainei şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care Comunitatea Europeană a Energiei protejează interesele Ucrainei”, subliniază publicația.

„Preocuparea noastră este faptul că Uniunea Europeană şi Comunitatea Energetică Europeană nu reacţionează la factura de 7 miliarde de dolari emisă Ucrainei de concernul rus Gazprom pentru gazele neimportate în 2012, dar prevăzute în contractele bilaterale.

De asemenea, ne preocupă situaţia legată de construirea gazoductelor care ocolesc Ucraina, inclusiv conducta South Stream. Am spus foarte clar toate aceste lucruri”, a declarat ministrul ucrainean al energiei, citat de „Kommersant-Ucraina”.

Potrivit lui Staviţki, în timpul discuţiilor de la Bruxelles, Kievul a cerut ca partea ucraineană să obţină dreptul de a participa la toate negocierile intraeuropene privind construcţia „South Stream”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =