Ucraina: Transportatorii străini vor achita amenzile la frontieră

Transportatorii de mărfuri străini, care au comis abateri pe teritoriul Ucrainei, vor fi obligați să achite amenda la ieșirea din țară. „Vehiculele vor fi ținute în parcarea punctului de trecere a frontierei până vor achita integral amenda”, a explicat șeful companiei de control în transporturi „Ukrtransinspeția”, Valerii Cernenko. foto

Potrivit acestuia, compania pe care o conduce va schimba sistemul de încasare a amenzilor de la transportatorii rutieri străini, care au încălcat regulile de circulație. „Până în prezent a existat a scăpare juridică, deoarece șoferii străini care comiteau abateri pe teritoriul Ucrainei scăpau de pedeapsă, părăsind teritoriul țării. S-a dovedit că sistemul electronic al Serviciului de Grăniceri nu obținea informările Poliției Rutiere privind amenzile aplicate”, a spus Cernenko. 

Șeful companiei a precizat că pe viitor „Ukrtransinspecția” și Poliția Rutieră vor trimite informări la punctele de trecere a frontierei și autovehiculele străine vor fi ținute în parcare până vor achita amenda.
Acesta însă nu a precizat de când va începe să funcționeze noile măsuri de încasare a amenzilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 12 =