Ucraina. Taxele de import pentru camioane ar putea creşte cu 10%

În Ucraina, taxele vamale pentru importul camioanelor ar putea creşte de la 0% la 10% începând cu 1 iulie 2012. Un proiect de lege în acest sens este discutat în prezent în Rada Supremă de la Kiev, legislativul ucrainean. Importatorii auto sunt de părere că decizia va lovi vizibil piaţa vânzării de camioane. foto

„Considerăm că această decizie va distruge complet revenirea modestă a pieţei, iar transportatorii ucraineni vor fi nevoiţi să cedeze poziţia lor pe piaţă concurenţilor din Polonia, Belarus şi Rusia, pentru că pe aceste pieţe sunt create condiţii mai bune pentru dezvoltarea businessului auto”, a declarat Andrei Dallakian, directorul comercial Scania Ucraina.

Potrivit agenţiei Avtokonsalting, cota de piaţă a companiei suedeze Scania în Ucraina, pe segmentul de camioane cu o greutate de peste 16 tone, a crescut de la 7,74% (în 2011) până la 13,17% în primul trimestru al anului 2012. De la începutul anului, în Ucraina au fost livrate 69 de camioane noi, de trei ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

În acest an Scania Ucraina a iniţiat mai multe proiecte care vizează îmbunătăţirea vânzărilor şi deservirii clienţilor. „În primul rând, este vorba despre contracte de întreţinere, propunerea de finanţare în dolari de la compania de leasing Scania Credit Ucraina şi crearea unui centru de testare a camioanelor la Kiev”, a menţionat Andrei Dallakian.

„Tot în acest an preconizăm prezentarea câtorva modele noi: basculante Scania off-road, o nouă platformă de motoare şi un nou sistem pentru gestionarea parcului auto Scania FMS începând din septembrie 2012”, a mai precizat directorul comercial Scania Ucraina… citeşte tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =