Ucraina și Rusia și-au impus embargouri alimentare și au crescut taxele vamale

Guvernul Ucrainei a aprobat lista produselor alimentare din Federația Rusă, importul cărora va fi interzis începând cu 10 ianuarie 2016. O dispoziţie în acest sens a fost publicată pe pagina oficială a executivului de la Kiev. foto

„Interdicţia va fi valabilă până la 5 august 2016 pentru importul pe teritoriul Ucrainei al unor produse alimentare din Rusia, conform listei publicate” – se afirmă în comunicat. În total, pe lista sunt incluse 43 de tipuri de produse alimentare. În special, sunt interzise produse de panificaţie, produse de patiserie, bomboane de ciocolată, carne, pește, cafea, ceai negru, alimente pentru copii, țigarete cu filtru, bere, vodcă şi altele.

Anterior, prim-ministrul rus Dmitri Medvedev confirmase că țara sa va extinde și asupra Ucrainei embargoul produselor alimentare impus statelor occidentale, măsura urmând să se aplice de la 1 ianuarie, data intrării în vigoare a acordului de liber schimb între Kiev și Uniunea Europeană.

În plus, Moscova a decis să excludă Ucraina din zona de liber schimb din spațiul CSI. În practică, mărfurile provenite de pe teritoriul ucrainean nu vor putea trece frontiera rusă fără taxe vamale, al căror procent mediu va fi de 7%. În replică, Ucraina a introdus de sâmbătă, 2 ianuarie, pentru un an, taxe vamale la produsele rusești, fără a preciza însă nivelul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =