Autori..." />

Ucraina şi Moldova liberalizează transportul de mărfuri

Autorizaţiile bilaterale pentru transportul de mărfuri dintre Republica Moldova şi Ucraina ar putea fi eliminate. Despre aceste modificări la Acordul moldo-ucrainean privind transportul rutier a discutat ministrul moldovean al Transporturilor, Vasile Botnari, şi omologul său ucrainean, Vladimir Kozak, în cadrul unei întâlniri la Kiev. foto

Autorităţile moldoveneşti sunt convinse că eliminarea autorizaţiilor va duce la intensificarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări. „Eliminarea acestei bariere prin liberalizarea transporturilor este extrem de aşteptată de către transportatori şi va fi un impuls semnificativ pentru creşterea schimburilor comerciale”, a declarat ministrul moldovean. 

În cadrul aceleiaşi întrevederi, părţile au convenit să divizeze autorizaţiile eliberate de Ucraina pentru transportatorii moldoveni pe categorii separate pentru a facilita utilizarea acestora.

Cei doi oficiali au decis, de asemenea, să includă sectoarele de drum de la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene (Tudora, Palanca, Ocniţa) în programele de reabilitare a drumurilor pentru a le fi alocate mijloace băneşti destinate reparaţiei acestora. (ECO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + seventeen =