Ucraina: Proceduri vamale de înregistrare a mărfii în patru ore

Începând cu luna iunie a acestui an, procedurile vamale de înregistrare a mărfii vor fi reduse până la patru ore, declară autoritățile vamale din Ucraina. „Anul trecut, președintele țării și-a folosit dreptul de veto asupra Codului Vamal și l-a trimis la revizuire, din cauza unor prevederi care nu corespundeau acordurilor internaționale. Noi am luat în considerare toate erorile documentului anterior și am remis Președinției versiunea modificată. Noul Cod Vamal ar putea intra în vigoare începând cu 1 iunie”, a afirmat reprezentantul Serviciului Vamal, Vitalii Zvaryci. foto

Potrivit acestuia, noul Cod, în comparație cu cel anterior, stabilește mult mai clar procedurile vamale. Timpul înregistrării mărfii nu va depăși patru ore, iar lista actelor necesare este clar menționată și redusă considerabil. 

Noile prevederi stipulează că autoritățile vamale nu au dreptul să solicite acte suplimentare celor menționate în Cod. Noul Cod Vamal al Ucrainei a fost ratificat de Rada Supremă de la Kiev încă din luna martie a acestui an. Pentru a intra în vigoare, este nevoie de promulgarea sa de către șeful statului.

citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + two =