Ucraina oferă încă 2 mii de autorizaţii de tranzit pentru transportatorii moldoveni

De săptămâna viitoare, Ucraina va elibera suplimentar încă două mii de autorizaţii de tranzit pentru transportatorii de mărfuri din Republica Moldova, informează Ministerul Transporturilor de la Chișinău. foto

O decizie în acest sens a fost luată miercuri, 13 noiembrie, la Kiev, în cadrul unei întrevederi între ministrul Transporturilor, Vasile Botnari şi omologul său ucrainean, Vladimir Kozak.

Autorităţile susţin că această decizie a fost luată pentru a nu se ajunge la blocarea exporturilor moldoveneşti spre Ucraina şi spre Federaţia Rusă, dar şi pentru că precedenta cotă de autorizaţii acordate operatorilor de transport moldoveni a fost epuizată. În acest context, ministrul ucrainean a dat asigurări că cele două mii de autorizaţii vor ajunge la transportatorii moldoveni în cel mai apropiat timp. 

La aceeași întrevedere, părţile au convenit să liberalizeze transportul de mărfuri între cele două ţări, astfel încât autorizaţiile bilaterale pentru transportul de mărfuri dintre Moldova şi Ucraina să fie eliminate.

De la începutul acestui an, Agenţia Naţională de Transport Auto din Republica Moldova a eliberat peste 48 de mii de autorizaţii pentru exportul şi tranzitarea mărfurilor prin Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 2 =