Am..." />

Ucraina nu are un plan B în cazul eşecului integrării în UE

Ambasadorul ucrainean la Uniunea Europeană, Konstantin Eliseev, susţine că Ucraina nu are un „plan B” în cazul în care nu reuşeşte să se conformeze criteriilor Bruxellesului pentru semnarea Acordului de asociere cu Kievul. foto

„Planul B nu există. Suntem hotărâţi să semnăm Acordul de asociere la summitul care va avea loc în perioada 28-29 noiembrie, la Vilnius”, a subliniat diplomatul ucrainean.

Totodată, Eliseev a precizat că, în timpul summitului UE-Ucraina, desfăşurat, luni, la Bruxelles, partea europeană nu a discutat despre „condiţii sau ultimatumuri”. 

„Este vorba despre criterii care solicită înregistrarea unor progrese, iar primul termen pentru respectarea lor este luna mai a acestui an”, a declarat ambasadorul. „Criteriile care trebuie respectate pentru a aduce Ucraina mai aproape de semnarea Acordului de asociere cu UE se referă la reforma sistemului judiciar şi la reforma economică, precum şi la aspecte legate de reforma justiţiei în domeniul afacerilor interne. Aceasta nu este o sarcină doar a preşedintelui sau a Guvernului, ci a întregii ţări. În plus, un rol important în această problemă aparţine Parlamentului nostru”, a mai menţionat Eliseev.

„Acordul de asociere este un document cuprinzător, care acoperă nu numai aspecte politice sau juridice, ci şi 28 de sectoare care variază de la energie la agricultură”, a subliniat diplomatul, în opinia căruia o provocare foarte importantă pentru Kiev este pregătirea perioadei de implementare a prevederilor Acordului privind zona de liber-schimb cu UE. (UNIAN)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =