Ucraina își dorește deschiderea a patru noi puncte de trecere a frontierei cu România

Șeful Administrației Regionale de Stat din Transcarpatia, Ucraina, Ghennadi Moskal, i-a solicitat Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev să faciliteze deschiderea a zece noi puncte de trecere a frontierei internaționale în regiune. foto

Într-o solicitare trimisă ministrului ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, guvernatorul Transcarpatiei menționează că este vorba despre deschiderea a patru puncte de trecere a frontierei la granița ucraineano-română, trei puncte la frontiera cu Ungaria, două la granița cu Slovacia și unul la frontiera cu Polonia.

Potrivit lui Ghennadi Moskal, “la unele puncte de trecere a frontierei care funcționau în trecut, infrastructura a rămas intactă, iar reluarea activității în aceste locuri este simplă din punct de vedere tehnic”.

“Dar acest lucru nu se poate face la nivel local, este necesară implicarea MAE atât al Ucrainei, cât și al țărilor vecine. Există deja un acord de principiu cu țările vecine privind deschiderea punctelor de trecere, însă rămâne ca aceste negocieri să fie încheiate prin semnarea unor acorduri guvernamentale” – a afirmat guvernatorul regiunii Transcarpatia, Ghennadi Moskal.

sursa: TOCpress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =