..." />

Ucraina ar putea introduce o taxă obligatorie pentru camioane

Ministerul Infrastructurii de la Kiev a propus guvernului și legislativului introducerea unei taxe obligatorii pentru autovehiculele cu greutatea de peste 12 tone pentru circulația pe drumurile din Ucraina. foto

Un proiect de lege în acest sens a fost pregătit de specialiștii de la Ministerul Infrastructurii din Ucraina, informează agenția de presă UNIAN. Resursele financiare suplimentare din noua taxă vor fi utilizate la reparația și construcția drumurilor. Potrivit ministerului, 40-50% din drumurile naționale din Ucraina nu corespund cerințelor tehnice contemporane, iar finanțarea industriei în ultimii 7 ani a constituit doar 18-36% din necesar. 

În cazul achitării taxei de către camioane pentru utilizarea rețelei de drumuri de 21 000 de kilometri, fondul rutier ar putea obține de la 4 la 8 miliarde de grivne, dacă tariful va varia de la 0,5-1 grivne.

Potrivit proiectului, sistemul de plată pentru traficul greu va fi elaborat de stat sau în condiții de parteneriat public-privat.
Astăzi fondul rutier este format în cea mai mare parte din acciza și taxele de import la carburanți, din impozitele pe mijloacele de transport și anvelope, importate pe teritoriul vamal al Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − eighteen =