UPDATE: „Situaţia d..." />

Ucraina anunță că a fost invadată de Rusia

UPDATE: „Situaţia din zona desfăşurării operaţiunii antiteroriste în estul Ucrainei este dificilă, dar controlabilă”, a declarat preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, în timpul şedinţei Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare a Ucrainei, citat de Agenţia UNIAN. 

Ucraina a afirmat astăzi că „trupe ruse” au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk, unde au avut loc confruntări violente în ultimele zile.

Ucraina a cerut Uniunii Europene să îi acorde un „ajutor militar de anvergură” în urma unei „invazii ruse nedisimulate”, conform ambasadorului ucrainean la UE, Konstantin Eliseiev. 

„Facem apel la o sesiune extraordinară a Consiliului European, la 30 august, pe tema Ucrainei (…). Ajunge cu conivenţa şi calmarea agresorului. Solidaritatea trebuie să se materializeze prin sancţiuni semnificative şi un ajutor militar şi tehnic de anvergură”, a declarat Eliseiev,citat de presa ucraineană.

La sediul administraţiei prezidenţiale ucrainene a fost convocată şedinţa extraordinară a Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare a Ucrainei, condusă de șeful statului Petro Poroşenko. Anterior, preşedintele ucrainean a anunţat anularea vizitei sale în Turcia şi convocarea şedinţei Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare a Ucraina ca urmare a „înrăutăţirii situaţiei din regiunea Doneţk”. Potrivit afirmaţiilor lui, astăzi „a avut loc pătrunderea trupelor ruse în Ucraina”.

De asemenea, după cum a anunţat Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare a Ucrainei, militarii ucraineni au pierdut controlul asupra localităţilor Novoazovsk, Starobeşevo şi Amvrosievka din regiunea de conflict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 2 =