Ucraina a pierdut o mulţime de investiţii prin respingerea integrării europene

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Catherine Ashton, a declarat că, prin continuarea procesului de integrare europeană, Ucraina ar fi putut să demonstreze că este un partener de încredere. De asemenea, şefa diplomaţiei europene şi-a exprimat convingerea că pauza în relaţiile Kievului cu UE ar putea dura foarte mult. foto

„Ucraina ar fi putut să demonstreze că este un partener predictibil şi de încredere pe pieţele internaţionale. Acest acord putea să fie un semnal clar pentru investitorii din întreaga lume şi pentru instituţiile financiare internaţionale că Ucraina îşi propune să se modernizeze”. a mai declarat Catherine Ashton. 

Potrivit șefei diplomației europene, acordul de asociere cu Ucraina a fost cel mai ambiţios tratat pe care UE l-a propus vreodată unei ţări partenere. „Ucraina însă nu a profitat de ocazie”, a subliniat Ashton.

Guvernul Ucrainei a anunţat ieri suspendarea Acordului de asociere la Uniunea Europeană. Decizia a fost făcută publică după ce parlamentul a respins legislaţia cerută de Bruxelles privind eliberarea fostului premier Iulia Timoşenko şi tratarea acesteia în străinătate. Şeful executivului de la Kiev a justificat decizia prin normalizarea relaţiilor cu Rusia şi pregătirea pieţelor pentru relaţia cu Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 2 =