Ucraina a d..." />

Ucraina a făcut o plângere la OMC împotriva Rusiei

Ucraina a depus o plângere la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) împotriva Rusiei, după ce Moscova a interzis dulciurile celui mai mare producător ucrainean de produse de cofetărie „Roshen”. foto

Potrivit presei de la Kiev, problema privind interzicerea dulciurilor ucrainene de către Rusia a fost discutată de către Comitetul OMC de la Geneva, fiind prezenţi şi reprezentanţi ai Ucrainei, care au accentuat caracterul discriminatoriu al gestului efectuat de Rusia. 

La rândul lor, reprezentanţii OMC i-au reamintit Rusiei de obligaţiile pe care le are în faţa Organizaţiei, solicitându-i totodată să anuleze restricţia la dulciurile ucrainene.

Acum o săptămână, un grup de specialişti din cadrul companiei ruse „Rospotrebnadzor” a ajuns la Kiev, pentru a efectua o inspecţie la fabrica dulciurilor ucrainene „Roshen”. Potrivit informaţiilor, în afară de inspecţie, specialiştii ruşi au discutat cu colegii lor ucrainene privind reluarea importurilor de dulciuri ucrainene.

Ucraina a chemat în repetate rânduri Rusia la masa consultărilor privind aşa-numitul „război al bomboanelor”, în urma căruia, partea rusă a interzis toate bomboanele companiei ucrainene „Roshen”.

La sfârşitul lunii iulie 2013, Rusia a interzis dulciurile celui mai mare producător de produse de cofetărie din Ucraina compania „Roshen”, pe motiv că „bomboanele ucrainene nu corespund cerinţelor de calitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =