Ucraina cere ajutorul României și Bulgariei pentru reconstrucția drumului Odesa-Reni

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că a semnat un proiect de lege care va permite finanțarea necesară pentru reconstrucția drumului expres M15 Odesa-Reni din sudul regiunii Odesa. Declarația a fost făcută joi, 9 iulie, la Odesa, în timpul întâlnirii cu guvernatorii din toate regiunile Ucrainei. foto

drumul Odesa-ReniPoroșenko a vorbit despre planurile dezvoltării unui coridor rutier cu potențial economic. „Intenționăm să cream coridorul Odesa (Ucraina) – România – Bulgaria. Vom atrage investiții și vom spori exporturile de mărfuri ucrainene, vom atrage bani din Europa, pentru ca proiectul să devină un simbol ce va demonstra ambițiile europene ale Ucrainei”, a spus Poroșenko.

„Acest drum va deveni un important coridor de tranzit spre România, iar din România spre Bulgaria. Am convenit cu omologul bulgar (Rosen Plevneliev – n. red.) că Ucraina va fi ajutată de partenerii bulgari și români în vederea obținerii finanțării europene pentru acest proiect”, a mai precizat președintele ucrainean.

Amintim că și noul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, fost președinte al Georgiei, a declarat că autostrada Odesa-Reni și deschiderea liniei de feribot peste Dunăre dintre Ucraina și România constituie o prioritate în mandatul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − nine =