Turkmenistan a stabilit noi standarde în domeniul transportului rutier

În Turkmenistan a intrat în vigoare noua Lege privind drumurile rutiere, care stabilește noi standarde în domeniul transportului rutier de mărfuri și pasageri, notează agenția de știri Trend. foto

Potrivit legii, transporturile sunt clasificate în funcție de mai multe criterii: interne și internaționale, de pasageri și de mărfuri, regulate și neregulate. Noua legea mai stabilește că transportatorii sunt responsabili de siguranța pasagerilor, mărfurilor și ocrotirea mediului (la transportarea mărfurilor periculoase). Guvernul este împuternicit să dea în gestiune arterele naționale companiilor private care, la rândul lor, ar putea aplica taxe de drum autostrăzi, inclusiv pe poduri, pasarele sau viaducte.

Anterior Guvernul de la Așhabad a fost anunțat că până în anul 2014 va fi reconstruită toată rețeaua de drumuri și că vor fi construiți 1700 de km de noi autostrăzi cu toată infrastructura necesară. 

Potențialul de tranzit al Turkmenistanului contribuie la dezvoltarea transporturilor rutiere, pentru că drumul care traversează țara de la est la vest este cea mai scurtă cale pentru transportatorii care vor să ajungă din Asia în Europa.

Turkmenistan exportă în Iran iod, bumbac și polipropilenă, în Turcia livrează textile, piele, bumbac, rădăcină de lemn dulce, polipropilenă etc. În Agfanistan exportă gaze, benzină, piese auto, uleiuri, mobilă. Totodată, mărfurile de bază aduse de transportatorii rutieri pe teritoriul Turkmenistanului sunt materialele de construcții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − 3 =