Ministeru..." />

Turcia: Vânt şi ninsori în zona Edirne – Istanbul – Bursa

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Turcia, zona Edirne – Istanbul – Bursa, că autorităţile locale au avertizat în privința vântului şi ninsorilor abundente, iar stratul de zăpadă va depăşi 10 centimetri, în unele zone. Aceste fenomene pot îngreuna considerabil circulaţia aeriană, auto, navală şi feroviară. foto

Având în vedere că aeroporturile Ataturk şi Sabiha Gokcen din Istanbul sunt puncte importante de tranzit către alte destinații, se recomandă cetățenilor români care călătoresc din / spre Istanbul sau doar tranzitează aeroporturile din metropolă, să verifice permanent actualizările programului de zbor, foarte multe curse având întârzieri considerabile sau au fost anulate. Pentru zilele de 26 şi 27 ianuarie 2017 au fost anunţate ca fiind anulate peste 338 de zboruri ale companiei aeriene Turkish.

Se recomandă obţinerea de informaţii actualizate despre circulația din zonă, astfel încât să se poată preveni şi evita evenimente nedorite (blocaje în trafic, abateri de la traseele cunoscute/sigure, întârzieri ale curselor aeriene etc.).

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541; +902123580516; +902123583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al C.G. al României la Istanbul: +905335420695.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.mgm.gov.tr/en-US/forecast-5days.aspx și http://istanbul.mae.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × four =