Turcia intenționea..." />

Turcia va contesta la OMC embargoul impus de Rusia

Turcia intenționează să depună o plângere împotriva sancțiunilor economice ale Rusiei la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și în instanțele internaționale, a declarat ministrul turc al Economiei, Mustafa Elitaş. foto

Oficialul de la Ankara a mai declarat că oamenii de afaceri turci din Rusia sunt supuși unor presiuni pentru a ceda afacerile lor partenerilor ruși. „Comerțul trebuie să aibă o bază morală. Acești oameni de afaceri au crezut în guvernul rus, investind în Rusia. Noi vom lupta pentru restabilirea tuturor drepturilor celor care au investit și lucrează în Rusia”, a declarat Mustafa Elitaş într-un interviu pentru publicația Daily Sabah, citat de agenția ITAR-TASS.

Relațiile dintre Moscova și Ankara au devenit tensionate după incidentul din 24 noiembrie, când un bombardier rusesc Su-24M a fost doborât de un avion de luptă al forțelor aeriene din Turcia. Pe 28 noiembrie 2015, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care prevede introducerea unui șir de sancțiuni economice împotriva Turciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 5 =