Compania aeriană Tuifly ar p..." />

TUI îşi mută avioanele în România

Compania aeriană Tuifly ar putea muta în România o parte dintre cele 350 de posturi de mentenanţă pentru aeronave, parte a unui program de reducere de costuri derulat de turoperatorul german TUI, proprietarul Tuifly. foto

Grupul TUI vrea să scadă anual costurile Tuifly cu 65 de milioane de euro prin reducerea serviciilor gratuite şi a cheltuielilor cu salariaţii, scrie publicaţia germană Sueddeutsche Zeitung, citând surse. TUI vrea să obţină economii de 35 de milioane de euro din diminuarea costurilor cu forţa de muncă şi negociază începând din noiembrie cu angajaţii pentru atingerea acestui obiectiv. 

„Ne aflăm în negocieri, pe care intenţionăm să le finalizăm în săptămânile următoare”, a afirmat directorul general al Tuifly, Dieter Nirschl.

Şeful Tuifly a refuzat să comenteze asupra detaliilor programului de reducere a costurilor.

Negocierile au intrat, însă, în impas, notează Sueddeutsche Zeitung.

Tuifly vrea modificarea acordurilor colective cu angajaţii, îngheţarea de salarii şi schimbări în politica de pensionare anticipată.

De asemenea, TUI analizează mutarea unei părţi a operaţiunilor de mentenanţă în România. La divizia de mentenanţă a companiei lucrează 350 de tehnicieni, iar mulţi dintre aceştia se pot aştepta să-şi piardă locurile de muncă.

Restul reducerilor de costuri, de 30 de milioane de euro, vor fi asigurate din renunţarea la unele servicii gratuite oferite pasagerilor în timpul zborurilor, precum ziare, divertisment şi pături.

În schimbul programului de tăiere a cheltuielilor, numit Max Thrust, grupul german intenţionează să extindă flota de avioane cu încă şase aeronave. (Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =