..." />

Trei zgârie-nori din partea istorică a Istanbulului vor fi demolați

Un tribunal din Istanbul a dispus demolarea a trei zgârie-nori din cartierul Zetin din orașul situat pe două continente pentru că turnurile cu înălțime de peste 30 de metri obturau panorama asupra părții europene a urbei. Aceeași instanță a interzis și construcția celui de-al patrulea zgârie-nor, proiect dezvoltat de compania Onaltıdokuz Residence. foto

Privite dinspre Bosfor, cele trei turnuri cu 37, 32 și 27 de nivele se pot vedea în spatele minaretelor celebrei moschei Suleyman de pe peninsula istorică a orașului. Hotărârea instanței precizează că ridicarea clădirilor a fost ilegală, pentru că nu permit punerea în valoare a arhitecturii patrimonial-istorice a orașului Istanbul. 

Anterior prim-ministrul Turciei Recep Tayyip Erdoğan a declarat că l-a rugat pe proprietarul companiei Onaltıdokuz Residence care deține zgârie-norii să nu construiască turnuri înalte în zona istorică, dar nu a fost ascultat. „Construcțiile sunt legale. Vom face recurs la decizia tribunalului”, a declarat pentru ziarul Hurriyet directorul Onaltıdokuz Residence, Mesut Toprak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 5 =