Transportatorii ucraineni au epuizat autorizațiile pentru România

Departamentul de transporturi rutiere din cadrul Ministerului Infrastructurii din Ucraina a declarat că operatorii ucraineni de transport au epuizat cota de autorizații pentru România (universale și de tranzit) pentru anul 2012 în proporție de 94%.
Specialișitii estimează că termenul de epuizare totală a acestor autorizații de transport este data de 14 iulie 2012. foto

În același timp și cota autorizațiilor universale pentru efectuarea transportului de pasageri în România a fost utilizată în proporție de 75%. Având în vedere ritmul utilizării acestor premise, Departamentul de transporturi rutiere estimează că acestea se vor termina până la 15 iulie.

În scopul prevenirii situațiilor de conflict la punctele de trecere a frontierei Ucrainei, Ministerul Infrastructurii a avertizat companiile de transport auto să ia în considerație informațiile furnizate și să nu planifice efectuarea unor transporturi după termenul-limită indicat.

După epuizarea autorizațiilor pentru România, transportul de mărfuri pe teritoriul țării va fi posibil doar în baza autorizațiilor CEMT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 1 =