Transportatorii turci i-au cerut lui Putin să faciliteze exporturile în Rusia

Asociația transportatorilor rutieri internaționali din Turcia i-a solicitat președintelui rus, Vladimir Putin, să îmbunătățească procedurile logistice de livrare a mărfurilor în Rusia și să majoreze cota de autorizații. O scrisoare în acest i-a fost trimisă lui Putin după ce Rusia a anunțat că va crește importurilor din Turcia în Rusia, ca urmare a embargoului la un șir de produse din UE, Statele Unite, Australia, Canada şi Norvegia. foto

„Pentru exportul din țara noastră în Rusia sunt necesare 40 mii de mijloace de transport, în condițiile în care partea rusă oferă Turciei doar 9 mii de autorizații. Acest lucru împiedică dezvoltarea exportului din Turcia”, se menționează în scrisoare. Transportatorii turci se referă și la formalitățile vamale dificile din cauza neacceptării carnetelor TIR la frontiera Federației Ruse. 

„Serviciul Vamal Federal din Rusia nu acceptă carnete TIR de la transportatorii turci, cerând o asigurare suplimentară, deși Rusia este membru cu drepturi depline a Convenției TIR (1975). Aceasta duce la creșterea cheltuielilor pentru exportatori și transportatori, iar consumatorii ruși trebuie să primească mărfurile la un preț ridicat”, se mai arată în scrisoare.

Potrivit asociației profesionale din Turcia, problemele de la vama rusă și lipsa de autorizații va împiedica realizarea obiectivului de creștere a schimbului comercial dintre Turcia și Rusia până la 100 miliarde dolari, despre care au vorbit de repetate ori șefii celor două țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =