De cân..." />

Transportatorii spanioli se plâng de pierderi însemnate

De când pandemia a început să facă ravagii, Wabco – recent integrat în Grupul ZF – a colectat date de la peste 100.000 de camioane din toată Europa. Aceste informații au fost procesate și oferite operatorilor de transport de către Wabco Fleet Solutions. Compania a analizat aceste date – anonimizate – iar din studiul său apar anumite concluzii interesante. Primul dintre acestea este că transportul spaniol a suferit cel mai mult – și continuă să sufere – criza economică derivată din limitarea generală și oprirea activității industriale în marea majoritate a țărilor europene.
Spania conduce la scăderi, deși există și alte piețe care continuă departe de cifrele obținute la începutul lunii martie. Este cazul în Regatul Unit (-12%), Polonia (-11%), Austria (-9%), Italia (-4%) și Germania (-3%). Suedia menține același nivel de activitate ca și acum 13 săptămâni, în timp ce Olanda și Belgia au crescut cu 2% și, respectiv, cu 3%, scrie ARTRI.
De asemenea, Wabco a analizat numărul de camioane cu sistemele sale telematice au intrat sau au părăsit statele membre, comparând aceste date cu cele care au avut loc între 2 și 6 martie. Statisticile dezvăluie că, dacă avem în vedere săptămâna de lucru din 1 spre 5 iunie, Slovenia este țara cea mai afectată de criza Covid-19, cu 34% mai puține treceri transfrontaliere, urmată de Portugalia ( -26%), Ungaria (-24%), Italia (-20%), Slovacia și Spania (-15%).

Sursa: tototransporte.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + sixteen =