Transportatorii din Rusia protestează față de noua taxă de drum pentru camioane

Transportatorii de mărfuri din Rusia protestează de câteva zile în mai multe regiuni din țară, fiind nemulțumiți de introducerea taxei de drum pentru camioanele cu MTMA de peste 12 tone, aplicabilă de la 15 noiembrie 2015.  foto

Cărăușii se plâng că noua taxă sărăcește companiile de transport, duce la faliment companiile mici și mijlocii și duce la creșterea bruscă a inflației. Autoritățile ruse spun însă că taxa de drum va permite recuperarea prejudiciilor, pe care transportatorii le aduc drumurilor naționale.

Protestatarii spun că nu vor ceda, chiar dacă Guvernul a decis să reducă provizoriu tariful, iar legislativul a propus reexaminarea legii, pentru  a atenua o parte din povara fiscală pentru întreprinderile mici și mijlocii. Șoferii, care au fost de acord să plătească taxa de drum, se plâng de eșecurile sistemului electronic de taxare „Platon”.

Массовая акция протеста дальнобойщиков в Ростове-на-Дону

„Noi și până în prezent achitam multe impozite: numai acciza ne costă câte 500 mii de ruble ( 7250 euro- n. red.) pe an pentru un camion! La acesta se mai adaugă impozitul pentru mijloacele de transport de 30-40 mii ruble (430-580 euro – n. red.) Unde ajung acești bani? – se revoltă transportatorul Aleksei. – Dacă mai achităm și taxe de drum – ajungem la un milion!”.

Protestatarii au amenințat că ar putea bloca principalele drumuri din țară în zilele următoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − 1 =