Traficul ..." />

Traficul pe DN10, între Buzău şi Braşov, rămâne blocat

Traficul rutier pe DN10 Buzău-Braşov de la km 81 înspre judeţul Covansa nu va fi redeschis în curând. Potrivit informaţiilor funizate de reprezentanţii Prefecturii Buzău, carosabilul DN 10 la km 81 este continuu umplut cu aluviuni care se scurg din munte, ceea ce înseamnă că activitatea drumarilor care încearcă degajarea carosabilului de pământ este în zadar. Astfel, una dintre soluţii este acoperirea cu o copertină uriaşă a sectorului de drum cu probleme. Lucrarea costă foarte mult şi ar dura până la începutul anului următor, informează Radio România Actualități. foto

Proiectul există la Prefectura Buzău şi ar dura o lună obţinerea avizelor şi a finanţării. O altă soluţie este punerea în trafic naţional a drumului forestier de pe Valea Coşocii. Drumul acesta este acum greu accesibil, însă ar fi convenabil pentru şoferi. 

Momentan, ruta ocolitoare este Cislău-Vălenii de Munte. DN 10 are un volum de trafic de peste 5.000 de maşini zilnic, majoritatea camioane şi autotrenuri, cunoscut fiind că acest drum este al transportului de marfă între Muntenia şi Ardeal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + three =