Trafi..." />

Traficul camioanelor a fost reluat pe podul Ruse – Giurgiu

Traficul autovehiculelor cu masa peste 10 tone a fost reluat pe podul Ruse – Giurgiu, informează Agenţia pentru Infrastructură Rutieră din Bulgaria (API). foto

Circulaţia TIR-urilor fusese întreruptă după ce asfaltul s-a surpat pe o porţiune de circa un metru, pe secţiunea bulgărească a podului. Lucrările de reparaţie au fost finalizate înainte de termenul limită, 13 aprilie, datorită soluţiilor tehnice propuse de către un grup de experţi la faţa locului.

Comisia de experţi a decis reluarea traficului, însă cu o limită de viteză de 20 de kilometri pe oră. Soluţia este una temporară, au avertizat surse ale Agenţiei pentru Infrastructură Rutieră.

Experţii au căutat cea mai rapidă şi sigură posibilitate pentru a putea fi reluat traficul. „Reparaţiile efective, la plăcile de beton ale podului, rămân să fie efectuate în termen de circa o lună. Aşteptăm proiectul tehnologic cu calcule detaliate, soluţii tehnice suplimentare, pentru a garanta rezolvarea pe termen lung a problemei”, a declarat directorul Direcţiei pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din cadrul API, Gheorghi Zlatev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − ten =