Serviciul naţional de d..." />

TraficOK, aplicaţia şoferilor cu iPhone

Serviciul naţional de date din trafic în timp real furnizat de Arobs este acum disponibil şi în versiunea mobilă, deocamdată pentru utilizatorii de dispozitive care funcţionează cu sistemul de operare iOS 5 sau 6. foto

Aplicaţia TraficOK permite verificarea în timp real a stării drumurilor. Va notifica utilizatorii de blocajele din trafic, specificând şi cauza lor: accidente, drumuri în lucru sau ambuteiaje. Aplicaţia oferă şi timpul necesar pentru o serie de rute presetate.

Pentru furnizarea informaţiilor, aplicaţia foloseşte date de la autovehiculele monitorizate prin GPS, din presă, informări oficiale de la poliţia, pompieri sau autorităţi locale, precum şi date de la ceilalţi participanţi la trafic.

Toate aceste informaţii sunt centralizate, filtrate, validate şi apoi transmise către dispozitivele mobile cu conexiune wireless sau 3G prin intermediul aplicaţiei, conform comunicatului făcut public de Arobs Transilvania Software.

TraficOK include o serie de funcţionalităţi:

– Hartă detaliată cu informaţii din trafic în orice moment, la nivel naţional;

– Vizualizare grafică a blocajelor din trafic utilizând icon-uri intuitive;

– Meniul Travel Times care afişează durata de deplasare în timp real între principalele oraşe din Romania;

– Actualizări continue cu localizare GPS a evenimentelor din trafic;
– Funcţia Follow-me, care permite centrarea automată a hărţii în jurul poziţiei curente a utilizatorului;

– Posibilitatea ca utilizatorii aplicaţiei să raporteze evenimentele întalnite în trafic direct de pe terminalele mobile. Datele vor fi preluate şi afişate imediat pe hartă astfel încât şi restul conducătorilor auto să poată beneficia de ele;

– Acces direct la reţelele de socializare Facebook şi Twitter, e-mail sau SMS pentru ca utilizatorii să poată împărtăşi cu prietenii experienţele din trafic.

Aplicaţia este compatibilă cu iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation), iPod touch (5th generation) şi iPad. Necesită iOS 5.0 sau o versiune mai recentă, precum şi activarea funcţiei GPS.

„TraficOK pentru iPhone şi iPad reprezintă continuarea dezvoltării proiectului de monitorizare a blocajelor în trafic din Romania, TraficOK, lansat în luna Noiembrie 2012. În circa 3 luni vom lansa şi aplicaţia TraficOK pentru smartphone-uri cu sistem de operare Android”, a declarat Voicu Oprean, Director General AROBS Transilvania Software.

Serviciul rulează deja pe sistemele de navigaţie Smailo TraficOK şi urmează să fie implementat şi pe sistemele de navigaţie MIO, preţul acestuia fiind inclus în preţul dispozitivelor GPS.

Aplicaţia poate fi descărcată din App Store şi utilizată gratuit timp de 10 zile. Ulterior, este disponibilă contra cost, cu un abonament pe trei luni, la preţul de 4,99 euro sau pentru un an – pentru 16,99 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =