Traficanți turci de refugiați cu pașapoarte UE, inclusiv românești, au fost prinși la Istanbul

O actiune a oamenilor legii in Istanbul a dezvaluit o metoda aproape imbatabila folosita de traficantii de refugiati, informează ȘtirileProTV. foto

Departamentul anti-terorism al politiei din Istanbul a facut o descoperire ingrijoratoare in cursul unui raid asupra „cartierului general” al traficantilor de persoane din oras, scrie Zaman. Dupa 6 luni de investigatii, oamenii legii au descins la o adresa din Istanbul, unde au descoperit 1050 de acte de identitate, majoritatea emise de tari membre ale Uniunii Europene, dar si de guvernul Statelor Unite.

Cele mai multe documente capturate de politistii turci sunt pasapoarte, dar s-au gasit si permise de conducere si alte acte de identitate. Intre ele figureaza si pasapoarte romanesti. Unele dintre aceste documente, afirma politia din Istanbul, erau originale si fusesera obtinute in alb, nu se stie prin ce metoda.

Traficantii, dintre care 8 au fost retinuti – nu insa si liderul retelei – au ajutat sa treaca in Europa sirieni, afgani, iranieni si irakieni. In schimbul a 15.000 de dolari, acestia primeau o „fuga gratuita” in UE. Refugiatilor li se faceau documente de identitate europene sau americane apoi, dupa ce ajungeau in UE, le dadeau inapoi calauzelor. Actele erau apoi completate cu datele unui nou refugiat si asa mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =