Trafic restricționat pentru camioane în Belarus pe timp de vară

Circulația camioanelor care depășesc greutatea de 6 tone pe drumurile naționale din Republica Belarus este restricționată în perioada 20 mai – 31 august 2013, în intervalul orelor 11.00 – 21.00. Potrivit Guvernului de la Minsk, traficul greu va fi tras pe dreapta în zilele când temperatura aerului va depăși 25 °С. În aceste condiții, camioanele vor putea circula de la ora 21.00 până la 11.00. foto

Excepție de la restricțiile provizorii fac transporturile de pasageri, animale vii, flori, ajutoare umanitare, amestecuri de beton și asfalt, mărfuri periculoase și perisabile, cereale și furaje pentru animale. În perioada menționată circulația nu va fi interzisă nici pentru mașinile folosite pentru intervenţia în situaţii excepţionale.

Pe autostrăzi vor fi instalate indicatoare rutiere temporare. Pentru vehiculele care intră sub incidența restricțiilor sunt amenajate locuri de staționare speciale. Potrivit autorităților belaruse, traficul greu va fi monitorizat constant. 

„Șoferii care vor face abateri și vor deteriora carosabilul vor fi trași la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare”, au subliniat specialiștii Companiei de drumuri „Belavtodor” din subordinea Minsiterului Transportului și Comunicațiilor din Belarus.

Restricțiile de circulație pentru camioane pe timp de vară sunt impuse în fiecare an de Guvernul de la Minsk. Potrivit datelor „Belavtodor”, rețeaua de drumuri publice constituie mai mult de 86 mii de kilometri, dintre care 15,5 mii de kilometri sunt de importanță națională, pe care circulă cea mai mare parte din transportul de mărfuri și pasageri. (BAMAP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 15 =