Trafi..." />

Trafic în condiții de iarnă în mai multe județe din țară

Traficul se desfăşoară greu, în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene din Mehedinţi, ca urmare a căderilor de zăpadă de noaptea trecută. Drumarii au acţionat pe parcursul nopţii şi marţi dimineaţă pe DN 6, DN 56 A şi DN 67, în special în zonele cu declivitate mare pentru a evita blocajele, deoarece carosabilul era acoperit cu polei pe care s-a depus ulterior strat de zăpadă. Pe aceste sectoare de drum carosabilul este acum umed, dar la negru, în timp ce pe alte drumuri naţionale mai puţin circulate pot fi întâlnite sectoare acoperite cu polei sau ninsoare, iar pericolul derapajelor este foarte mare.

Totodată, în judeţul Bistrița-Năsăsud a nins şi s-a depus un strat consistent de zăpadă în jur de 7 centimetri la Valea Străjii, punct de măsurare de la baza Pasului Tihuţa, şi cinci centimetri la Bistriţa. Potrivit Dispeceratului de serviciu de la Sistemul de Gospodărirea Apelor Bistriţa-Năsăud, cel mai mult a nins la Bistriţa unde au căzut circa 8 litri de precipitaţii/mp. De asemenea, a mai nins consistent la Piatra Fântânele unde stratul de zăpadă este de 6 cm. Şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj Alexandru Slaviţa a declarat, marti, că s-a acţionat cu utilaje în tot judeţul.

Și pe drumurile naţionale şi judeţene din judeţul Maramureş, circulatia s-a îngreunat din cauza ninsorii de noaptea trecută. Utilajele de deszăpezire au acţionat îndeosebi pe sectoarele de drumuri montane. Pe Drumul Naţional 18, în Pasurile Prislop, Hera şi Gutâi, pe DN 19 Certeze – Piatra şi pe tronsonul de Drum Judeţean 109 F Cavnic-Budeşti. Pe perioada iernii, odată cu prima zăpadă se închide sectorul de drum judeţean 109F, Strâmbu Băiuţ – Cavnic.

În judeţul Argeş vremea rea a creat deja probleme participanţilor la trafic. Marţi dimineaţă în judeţ au avut loc două accidente rutiere. Primul a avut loc pe un drum judeţean între localităţile Cocu şi Cotmeana, unde un microbuz cu 12 persoane s-a răsturnat. Din primele informaţii, patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Al doilea accident s-a produs pe centura oraşului Câmpulung Muscel, unde două tiruri s-au lovit, potrivit Radio România Actualități.

Şoferii sunt atenţionaţi să circule cu mare prudenţă şi să reducă viteza pâna la 30 de km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + nineteen =