Trafic greu la ieșirea din țară, din cauza taxei noi pentru camioane în Ungaria

O coloană de aproximativ şase kilometri de camioane se înregistra, luni după-amiază, la ieşirea din ţară prin vama arădeană Nădlac, după ce Ungaria a modificat regulile de taxare pentru vehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone. foto

Automarfarele staţionau pe DN 7, înainte de oraşul de frontieră Nădlac, şoferii aşteptând formalităţile din vamă pentru a intra în Ungaria, relatează Gândul.

Poliţia de Frontieră Arad a explicat motivul creşterii timpilor de aşteptare la intrarea în Ungaria prin introducerea în țara vecină a taxei de drum obligatorii pentru autovehiculele a căror greutate totală maximă admisă depăşeşte 3,5 tone.  Astfel, în prima zi s-a constatat că în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, pe sensul de intrare în ţara vecină, s-au mărit timpii de aşteptare pentru această categorie de autovehicule. 

Taxa de drum poate fi achitată, pe teritoriul Ungariei, la fiecare staţie PECO, la birourile unde şi anterior se putea achiziţiona taxa de drum, precum şi în punctele de trecere a frontierei, la intrare în ţara vecină, în terminalul automarfarelor: Artand – Borş, Nagylac – Nădlac, Gyula – Vărşand, Csengersima – Petea.

Din cauza automarfarelor staţionate pe DN 7, în zonă se circula cu dificultate, alternativ, în ambele sensuri, pe o singură bandă din cele două disponibile, astfel că patrule de poliţişti rutieri şi de frontieră au fost mobilizate pe segmentul cuprins între municipiul Arad şi Nădlac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + five =