Topul maşinilor furate din România: hoţii preferă mărcile nemţeşti

Registrul Auto Român (RAR) a depistat, anul trecut, 64 de autovehicule date în urmărire ca fiind furate, comparativ cu 53 de autovehicule în 2012 şi 38 de autovehicule în 2011. Mărcile BMW, Mercedes şi Volkswagen domină topul maşinilor furate din România, realizat de RAR. foto

Potrivit datelor prezentate de şeful Departamentului de omologări individuale de la RAR, Cristian Bucur, într-o conferinţă de presă organizată de Autovit.ro, au fost depistate, în 2013, un număr de 63 de autovehicule ale căror documente de înmatriculare anterioară erau neconforme, faţă de 45 de autovehicule în 2012 şi 21 de autovehicule în 2011. 

Pe de altă parte, numărul cazurilor de autovehicule depistate cu elemente de identificare neconforme (cu identitate falsă) a scăzut de la 1.793, în 2011, la 1.372, în 2012, şi, respectiv, la 950 de autovehicule în anul 2013.

RAR asigură certificarea autenticităţii pentru vehiculele înmatriculate în alt stat în vederea înmatriculării în România şi pentru vehiculele deja înmatriculate în România care sunt vândute.

RAR verifică dacă elementele de identificare sunt originale, dacă formularul de înmatriculare anterioară este autentic şi dacă autovehiculul figurează ca dat în urmărire pe plan internaţional, ca fiind furat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + four =