Taxe pe tronsoanele străzilor germane cu patru benzi, din august 2012

La 1 august, începe perceperea taxei rutiere pe 1 135 de kilometri de străzi germane cu patru benzi, care au fost construite în regim de autostradă şi care sunt conectate la o autostradă germană. Taxa este valabilă pentru autocamioane cu o greutate totală admisă de la 12 tone. O listă provizorie (versiunea 15.02.2012), cu străzile germane care vor fi taxate pe viitor, se găseşte pe pagina de internet a Autorităţii federale pentru transporturile de marfă (BAG). foto

Toate porţiunile de traseu urmează să fie publicate în Monitorul Oficial Federal electronic. Toll Collect, administratorul taxei rutiere în Germania, a fost autorizat cu implementarea. Compania a creat în lunile trecute condiţiile principale tehnice şi organizatorice pentru începerea sistematică.

„În ultimii şapte ani, am administrat sistemul de taxare rutieră pentru camioane pe autostrăzi cu înaltă calitate şi fiabilitate. Vom asigura aceasta şi pentru perceperea taxei rutiere pe străzile germane”, declară Hanns-Karsten Kirchmann, preşedintele consiliului de conducere (CEO) al Toll Collect GmbH.

Pentru implementarea taxei rutiere pentru străzile germane, capacitatea iniţială de stocare a aparatelor de autovehicul (On Board Units, OBUs) a fost extinsă cu 20 de procente printr-o adaptare a software-ului. În acest mod, aparatele pot prelucra acum 1 103 de porţiuni de traseu suplimentare pe străzile germane.

Toll Collect a realizat şi a încheiat cu succes în ultimele săptămâni teste importante. Astfel s-au verificat printre altele datele de operare, care descriu porţiunile individuale ale străzilor germane, în cadrul unui test de câmp şi a unui grup pilot. La aceste teste, au participat 3 000 autovehicule din cadrul companiilor de transport şi logistică. Autoritatea federală pentru transporturile de marfă (BAG) a supravegheat testele. La începutul lunii iulie 2012, datele de operare se transferă prin telefonie mobilă la toate aparatele de autovehicul. În următoarele săptămâni, cele 717 000 de On-Board Unit din prezent, care sunt integrate în camioanele autohtone şi străine, descarcă datele în mod automat. Se ia în considerare acordarea autorizaţiei de funcţionare încă din luna iunie 2012. De la 1
august, ora 0:00, începe perceperea taxei rutiere pe străzile germane.

În afară de On-Board Units, sistemul de rezervare prin internet şi cele aproximativ 3.500 de terminale ale oficiilor de taxare rutieră vor fi echipate cu noile date de traseu. Autoritatea federală pentru transporturile de marfă (BAG) controlat Autoritatea federală pentru transporturile de marfă (BAG) va supraveghea respectarea obligaţiei de taxă cu vehiculele de control. La aşa-numitul control mobil, angajaţii BAG pot verifica vehiculele în deplasare şi în trafic. În plus, se utilizează dispozitivele portabile de control, care se pot utiliza la locaţiile alternative şi în orice moment.

Companiile de transport şi de logistică, care participă pentru prima dată la sistem odată cu introducerea taxei rutiere pentru străzile germane, trebuie să se înregistreze la Toll Collect şi să permită integrarea unui On-Board Unit în cadrul vehiculelor. Cu ajutorul On Board Unit, companiile pot utiliza avantajele procedurii de rezervare automată.

Informaţii suplimentare pot fi găsite pe pagina de internet www.toll-collect.de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − one =