Taxă ecologi..." />

Taxa ecologică din Rusia a diminuat importul auto

Taxă ecologică pentru automobile, aplicată în Federațai Rusă de la 1 septembrie 2012, a dus la reducerea importului de automobile ușoare și camioane. foto

Datele Serviciului Vamal din Rusia arată că cei mai afectați sunt importatorii din țările asiatice. Volumul importului de camioane, inclusiv a mașinilor comerciale, a scăzut cu 97%, în luna septembrie fiind vândute doar 67 de autovehicule. În aceeași lună, în Rusia au fost cumpărate doar 92 de mașini de producție chineză, ceea ce arată că importul a scăzut cu 89%.

Taxa ecologică i-a afectat și pe producătorii europeni de autovehicule. Volumul vânzărilor mașinilor germane a scăzut de 3 ori – până la 336 de mașini, iar a celor italiene de 5 ori – până la 226 de automobile. 

Comercializarea autovehiculelor produse în Franța s-a redus de 3 ori – până la 162 de mașini, al celor spaniole a scăzut dublu – până la 256, a celor suedeze de 4,5 ori – până la 20 de unități.

Specialiștii sunt de părere că această stare de fapt este din cauza haosului creat după aplicarea taxei ecologice. Mulți dealeri auto au reușit să facă vânzări bune la sfârșitul lunii august, când mai multă lume s-a grăbit să cumpere automobile înainte de aplicarea noii taxe. Cu toate acestea, ei spun că situația se va redresa, iar importul auto va crește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − eleven =