De astăzi a intr..." />

Taxa de pod de la Fetești, plătită și prin SMS

De astăzi a intrat în vigoare noul sistem de plată pentru trecerea podului de la Feteşti către litoral. Astfel, staţiile de taxare de la Feteşti nu vor mai avea bariere, ci doar una, pentru cei care preferă plata în numerar. Taxa poate fi plătită și prin SMS la numărul 7577, informează Radio România Actualități. foto

Cei interesaţi au la dispoziţie două variante: anchitarea contravalorii tichetului la benzinăriile care au convenţie cu CNADNR, sau prin SMS la numarul 7577, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

În primul caz, tarifele sunt aceleaşi de până acum (cuprinse între 13 și 91 lei), dar al doilea, companiile de telefonie mobilă vor aplica un comision.

Staţiile de taxare de la Feteşti nu vor mai avea bariere, ci doar una, pentru cei care preferă plata în numerar.

Cristian Andrei, directorul adjunct de la Monitorizare, Întreţinere şi Siguranţa Circulaţiei din cadrul CNADNR a precizat miercuri în emisiunea „Probleme la Zi” de la Radio România Actualităţi că şoferii nu sunt nevoiţi să achite taxa înainte de a trece, ci o pot face în 24 de ore.

„Este un sistem aproape similar cu rovigneta, vor putea să obţină aceste drepturi de trecere, până eliberarea unui bon în casele de marcat, care le deţin operatorii respectivi. Practic, în staţia de taxare Feteşti, nu va mai fi nevoie, pentru utilizatori să se oprească la barieră, ca să achite tariful de trecere.

„Prin benziării, tariful este neschimbat, că se achita şi la porţile de taxare. În sms există comisionul perceput de fiecare operator”, a spus Cristian Andrei director adjunct la CNADNR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − six =