Republica Belarus va int..." />

Taxă de drum în Belarus de la 1 iulie

Republica Belarus va introduce obligația plății de drum pe 815 de kilometri de autostradă, începând cu 1 iulie 2013, informează presa din Minsk. foto

Circulația va deveni contra cost pe întreaga distanță a autostrăzii Brest (Kozlovici) – Minsk – frontiera cu Rusia (Redki), precum și pe câteva porțiuni de pe autostrada M2 Minsk – Aeroportul Național Minsk, M3 Minsk – Vitebsk, M4 Minsk – Moghilev, M5/E 27 1 Minsk – Gomel și M6/E 28 Minsk – Grodno – granița cu Polonia (Bruzli).

Valoarea taxei va varia de la 0,04 până la 0,12 euro/1 kilometru, fiind achitată în funcție de greutatea autovehiculului și numărul de osii. Operatorul sistemului taxelor rutiere este compania austriacă Kapsch TrafficCom AG. Potrivit agenției Belta, austriecii au investit 267 de milioane de euro pentru introducerea sistemului electronic de plată BelToll.

O decizie anterioară a Guvernului de la Minsk din septembrie 2012 subliniază că de taxa de drum sunt scutite autovehiculele cu greutatea de până la 3,5 tone, înmatriculate pe teritoriul țărilor-membre ale Uniunii Vamale din care fac parte Rusia, Kazahstan și Belarus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =