Taxă de autorizare la vehiculele de marfă în tranzit în România

Vehiculele rutiere înmatriculate în alte state care tranzitează România vor plăti o taxă de autorizare de acces la reţeaua de drumuri de interes naţional de 1.000 de euro/cursă, se arată într-un document publicat vineri în Monitorul Oficial. Măsura va intra în vigoare în 14 septembrie.

Tariful pentru autorizarea accesului la reţeaua rutieră se aplică în punctele de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în România şi pe sensul de ieşire din România, pentru vehiculele de transport de marfă sau persoane, înmatriculate în alte state, care sunt supuse autorizării, se mai arată în document.

Documentul de acces la reţeaua rutieră din România nu trebuie prezentat, dacă transportul se încadrează în una dintre gratuităţile prevăzute de lege.

Tariful este valabil pentru fiecare cursă, având o singură intrare în şi/sau ieşire din România, în funcţie de tipul de trafic efectuat. Tariful achitat la intrarea în România rămâne valabil şi la ieşirea din România, indiferent de tipul de trafic efectuat.

1 comment

  1. boss

    Daca ne luam dupa Ordinul 568 / 2010 aceeasi taxa era de 1250 euro / cursa, iar de la 14.09.2013 aceasta taxa va scadea cu 250 euro la 1000 euro / cursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − five =