Tarom și mai multe companii aeriene americane şi europene şi-au anulat zborurile spre Tel Aviv

Mai multe companii aeriene americane şi europene şi-au anulat zborurile către Tel Aviv, din raţiuni de securitate. Printre acestea se află şi Tarom. Zborul Bucureşti – Tel Aviv de ieri seară de la ora 21:55 a fost suspendat la recomandarea Eurocontrol, Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Zborurilor Aeriene. foto

Conducerea Tarom se va întruni astăzi dimineaţă pentru a analiza situaţia. Air France, Lufthansa, Delta Air Lines, KLM, Air Canada, Easy Jet, United Airlines şi US Airways şi-au suspendat, pentru 24 de ore, zborurile către Aeroportul din Tel Aviv. 

Sudul şi centrul Israelului au fost ieri ţinta unui nou tir masiv cu rachete lansate din Fâşia Gaza. Premierul Benjamin Netanyahu a reiterat dreptul ţării sale la autoapărare, iar armata a intervenit masiv în nordul Fâşiei Gaza şi la Sagiaya, în est. Intensificarea violenţelor a afectat zborurile către Aeroportul Internaţional din Tel Aviv, în apropierea căruia a căzut ieri o rachetă. Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei le-a recomandat tuturor companiilor, printre care şi Tarom, să nu mai deservească până la un nou ordin aeroportul. Şi Agenţia Federală a Aviaţiei din SUA a interzis pentru 24 de ore companiilor aeriene americane să zboare spre sau din Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =