Parl..." />

Tarifele de roaming în UE, eliminate din 15 decembrie 2015

Parlamentarii europeni au adoptat joi, în prima lectură, propunerea legislativă ce prevede ridicarea taxelor de roaming în cadrul UE și faptul că furnizorii de acces la internet să nu poată bloca sau încetini serviciile. foto

Raportul a fost votat cu 534 de voturi pentru, 25 împotrivă și 58 de abțineri. „Votul reprezintă un pas important pentru consolidarea pieței unice a telecomunicațiilor”, a declarat raportoarea Pilar del Castillo Vera, din grupul PPE. 

Parlamentul vrea abolirea, până la 15 decembrie 2015, a prețurilor cu amănuntul pentru serviciile de roaming pentru a suna, a trimite mesaje și pentru utilizarea Internetului, precum și îmbunătățirea gestiunii spectrului radioelectric pentru a dezvolta 4G și 5G în toată Europa.

La rându său, comisarul european pentru agenda digitală, Neelie Kroes, a salutat votul din PE. „În 2010 am promis să pun capăt cheltuielilor de roaming până la sfârșitul lui 2015, iar acum suntem la un pas depărtare de obținerea acestui rezultat. Dincolo de această barieră foarte vizibilă a roaming-ului, suntem aproape de a înlătura multe alte bariere pentru ca europenii să se poată bucura liber și omogen de comunicații oriunde se află”, potrivit unui comunicat al CE. (EVZ)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =